ESCOLA SANT MARC 17-18

ESCOLA SANT MARC 17-18

dimarts, 9 de maig del 2017

SEGUIM A ESPOT!

ENGLISH CLASSES WITH OUR TEACHERS

A la tarda, ens toca als mestres de la ZER i Cal Bassacs fer les classes.
Dilluns va ser el dia de la Terra i la vam conèixer més a fons -i mai millor dit!-. En vam aprendre les capes:


I després, va ser el torn de les Tectonic Plates o plaques tectòniques. Vam fer cinc grups. El joc va començar amb un puzzle, al qual hi faltava una peça. La vam anar a buscar pels camps de la vora de l'hotel, mitjançant unes pistes.

Un cop trobades, ja era moment de completar el nostre mapa amb les plaques tectòniques. A partir d'aquí la creació dels Pirineus ja va ser molt més entenedora.
Vam escollir cinc muntanyes emblemàtiques de Catalunya que ens ajudessin a entendre la diferència entre les divergents i les convergents i vam fer un "mock-up" o maqueta d'elles amb plastilina.




UP TO THE HILL

Un nou dia comença i ens aixequem amb moltes ganes. Avui és el dia de l'impacte humà a la natura. La sortida ens ha encantat! Hem sortit amb Taxis 4x4 de l'hotel i ens hem dirigit cap a l'Estany de Sant Maurici, al Parc Nacional d'Aigüestortes. La caminada ens ha guiat per uns paratges indescriptibles. Hem aprés que per les muntanyes que es veuen els mateixos tipus d'arbres, però amb diferents tonalitats de verd, és perquè hi ha arbres "older" (més grans), els que són d'un color verd més fosc, i els "younger" (més joves) que tenen un color més clar. Molts dels més vells, són arrossegats per les allaus.

A mesura que hem anat avançant la pujada es feia més ferotge, però el que vèiem ens anava encoratjant a seguir caminant. Mica en mica, el bosc anava clarejant fins que hem arribat a l'estany.
L'estany que, d'esquerra a dreta, comença per una petita presa i acaba en el bosc, tenia uns colors llampants i uns companys que no li fallen mai: Els Encantats.



Enjogassats com estàvem de tot el que havíem vist i sentit, ens hem engrescat a arribar fins a la cascada de la Ratera.


THE HUMAN IMPACT DAY

Ens hem quedat sorpresos amb el vídeo que hem vist sobre la trajectòria que fa una cullera de plàstic des de que es crea, fins que arriba a les nostres mans...



Però això té aturador i es diu ús responsable i reutilitzar, o reuse. Per tal de portar-ho a la pràctica, hem aconseguit reutilitzar els bricks de llet que ja estan acabats (GRÀCIES FAMÍLIES) per tal de crear un impacte humà que sigui positiu per la natura.
Ens hem decidit per una caseta d'ocells:

See you!